duminică, 15 martie 2009

GRIMUS



GRIMUS este o trupă de rock alternativ din Cluj-Napoca, România. Grimus este aproximativ anagrama a cuvântului simurgh, un gigant de pasăre din mitologia persana. 

În timp ce studiam la diferite universităţi din Cluj-Napoca, pe viitor Grimus membri începe ca o bucata de 5 trupă de rock sub numele de Revers. Ei repede schimba numele trupei şi extinderea lor de sunet cu clape. Există mai multe modificări de urmărire a trupei, membrii şi a  înregistrari albumului Demo . Piesele de pe acest auto-lansat Demo sunt preluate de diverse posturi de radio din Europa, în special Solitude, care este declarat Song of the Year 2006 de către City FM Radio. 

Prin 2007, trupa este invitată să cante pentru toate marile festivaluri din România şi canta în mod regulat diferite pub-uri in toata tara. În octombrie 2007, Grimus câştiga Finals Naţional al Global Batalia Trupelor şi reprezintă România în lume Finals. 

După o mulţime de timp petrecut in studio, trupa aproape de sfârşitul anului 2008 lanseaza  album lor de debut numit Panikon. Albumul este primit cu mare admiratieatât de fani şi de critici.

Backseat Driver

Niciun comentariu: